Europees Jeugdkampioenschap Waterpolo 2016

In samenwerking met de LEN, KNZB, De Thermen 2, Gemeente Alphen a/d Rijn en de Alphense Zwemvereniging AZC wordt dit jaar het Europees jeugdkampioenschap Waterpolo voor jongens onder de 19 jaar georganiseerd.

In Alphen a/d Rijn, Zwembad Aquarijn treffen de mannen van Jong Oranje van 11 t/m 18 september hun Europese tegenstanders. Zij spelen tegen Servië, Italië, Duitsland en Turkije, Kroatië, Rusland, Georgië, Azerbeidzjan, Spanje, Roemenië, Slovenië, Griekenland, Hongarije, Montenegro en Malta.

Tegelijkertijd spelen de dames van Jong Oranje spelen in Den Haag, Hofbad hun EJK en treffen daar 16 andere Europese landenploegen. Zij starten 1 dag eerder.

De Nederlandse scheidsrechter Mevr. Diana Dutilh zal op beide locaties een aantal wedstrijden gaan fluiten. Zij komt net terug van de Olympische Spelen in Rio waar zij zeer succesvol was als scheidsrechter bij de waterpolowedstrijden aldaar.

Team
De 15 mannen van het Jong Oranje team staan onder leiding van Bondscoach Jacob Spijker. De jongens die door hem zijn geselecteerd spelen bij diverse Nederlandse en buitenlandse clubs.

Extra bijzonder is dat de Alphense Tim De Mey van AZC ook in dit team is opgenomen. Tim speelt al sinds zijn jonge jaren bij AZC en zal ook dit jaar weer bij de selectie van AZC Moscow, het 1e team van AZC, te zien zijn in de Eredivisie Waterpolo. Tim De Mey coacht dit jaar ook een van onze vele jeugdteams.

Ook zijn jongere broers Stan en Dano De Mey spelen bij AZC, in het selectieteam van de BJ1 (jongens onder de 17, eredivisie) en bij Jong Oranje onder de 17. Beide ouders zijn al die tijd ook als vrijwilliger nauw verbonden met AZC : met recht een AZC-familie!

Side-events
Buiten de wedstrijden om zijn er ook vele side-events gepland. Zo is er bijvoorbeeld een sportcafé, een vroege vogel ontbijt, bijeenkomst van City Marketing Alphen, VOA borrel, Open coffee voor wethouders en op vrijdagavond een grote reünie voor alle leden en oud-leden van AZC. Ook organiseert de kNZB diverse bijeenkomsten en workshops.

Jeugd
De jeugd van Alphen is ook uitgenodigd. De organisatie van het EJK ontvangt ruim 600 basisschool kinderen gedurende een aantal doordeweekse dagen. Zij krijgen van de organisatie een leuk, veelzijdig en interactief programma aangeboden in samenwerking met Alphen Beweegt. Natuurlijk sluiten de kinderen zij dit af met het aanmoedigen van een van de Europese teams tijdens een wedstrijd. Later dit jaar zullen zij dan ook nog van Thermen 2 een gratis natte gymles voor de hele klas aangeboden krijgen.

Alle informatie over het toernooi: speelschema’s, tickets en nieuws is te vinden op www.ejcwaterpolo2016.nl Twitter @ejcwaterpolo Facebook www.facebook.com/EJCWaterpolo2016/

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: