Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

Europa League: ZVL-Hawabo start goed tegen Fluvia Porto.

ZVL Hawabo is goed gestart in het toernooi om de Europa Cup. In Porto, waar de eerste ronde wordt gespeeld, won de Leidse ploeg met 7-16 van Fluvia Porto, de thuisploeg dus. Het zal de komende dagen tegen een Italiaanse en een Russische tegenstander vast moeilijker worden, maar de derde plaats – nodig om de tweede ronde te bereiken – lonkt.

ZVL Hawabo zette al snel de toon. Via Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking, weer Joustra en twee keer Malissa van Rijn kwam er een tussenstand op het bord van 2-5 en uiteindelijk 3-5 na de eerste acht minuten. Ook in de andere perioden was de Nederlandse kampioen de bovenliggende partij. Bij de rust was de wedstrijd in feite beslist, nadat Van Rijn, Rozanne Voorvelt, Iefke van Belkum (2) en Marianne de Groot voor ZVL hadden gescoord: 4-10.

Twee keer drie doelpunten in de twee kwarten na de rust zorgden ervoor dat het gat tussen beide ploegen gehandhaafd bleef: 7-16.

Zaterdag twee keer het uur van de waarheid voor de Leidse ploeg. ’s Morgen wordt er gespeeld tegen het Italiaanse Bogliasco en ’s avonds tegen de Russische favoriet Khanty.

Fluvia Porto-ZVL Hawabo 7-16 (3-5, 1-5, 1-3 en 2-3).
Scores ZVL: Van Rijn 4, Sleeking 3, Van Belkum 3, Joustra 2, De Groot 2, Voorvelt en Cabout.

Tekst: Topsport Leiden.nl 

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: