En dat is vijf… ZVL BAM pakt weer de nationale beker

Bekerweekend voor ZVL-BAM op zondag. Er zijn slechts twee ploegen die eerder 5x op rij de beker wisten te winnen. ZVL had dit weekend de kans om zich aan dat illustere rijtje toe te voegen. Dan moest er nog wel worden gewonnen van UZSC uit Utrecht.

In een afgeladen Hofbad in Den Haag, waar geen kip mee bij kon, was de jonge ploeg uit Leiden als favoriet voor de beker titel de partij die de wedstrijd moest maken. De snelle ploeg uit de Domstad was er echter op gebeten om de eerste bekertitel in haar bestaan op te eisen.

Ook nu bleek weer dat een bekerwedstrijd een finale op zich is. De ploegen begonnen aftastend. ZVL-BAM was er op gebeten om de angel uit de Utrechtse counters te halen. Dit resulteerde in een schaakspel in de eerste periode, waarin beide ploegen elkaar geen ruimte gaven.

De ervaring van 8 bekerfinales bleek echter van doorslag. ZVL wist de rust in de ploeg te bewaren en de jonge speelsters werden op sleeptouw genomen en stegen boven zichzelf uit. Jalou van Helsuwe wist haar doel goed schoon te houden en Roline Schuijt werd door Iefke van Belkum goed in stelling gebracht, waardoor deze jonge speelster twee belangrijke doelpunten voor ZVL wist te scoren. Tel daarbij de terugkeer van Marianne de Groot na een half jaar afwezigheid en ZVL kan naast een goede basis duidelijk ook over en goede bank beschikken.

In een gelijk opgaande strijd was het constant ZVL dat de boventoon voerde. Weliswaar kwam de ploeg van Tim van der Meer niet echt los, maar de Utrechtse ploeg was ook geen echte bedreiging en kon op geen enkel moment doordrukken.

Met een 7-10 overwinning kon Sportwethouder Frank de Wit dan ook wederom de grote cup overhandigen aan zijn ZVL, de ploeg die Leiden nu al meerdere jaren sportief op de kaart weet te zetten.

UZSC – ZVL-BAM 7-10
Periodestanden; 2-3, 1-2, 3-2, 1-3
Doelpunten ZVL-BAM: Marianne de Groot 3, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Roline Schuijt 2, Marloes Cabout.

KLIK HIER voor de foto’s

Sfeervideo

Prijsuitreiking

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: