EK Jeugd: De Nederlandse jongens!

De 28e editie van de WDF Europe Cup Youth Darts zal dit jaar plaatsvinden van 12 tot en met 15 juli en Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Zweden. In aanloop naar dit mooie evenement stellen we met veel plezier de Nederlandse jongens en meisjes aan jullie voor.

Team:
We beginnen met het jongensteam bestaande uit Wessel Nijman, Marvin van Velzen, Justin van Tergouw en Levy Frauenfelder. Precies in deze volgorde zijn ze dit jaar geëindigd op de NDB Ranking. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat we naast ervaring ook een team sturen dat verkeert in goede vorm.

Justin van Tergouw gaat voor de derde keer deelnemen aan het EK. Het dartstalent uit Utrecht (DBMN) was vorig jaar in Hongarije de gevierde man en werd gekroond tot Europees Kampioen Singles bij de jongens. Hij versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-1 en won de wedstrijd in stijl met een 110-finish. Hij wist naast zijn singles titel ook de gouden plak te winnen in het koppeltoernooi samen met Maikel Verberk. De jongens namen het in de finale op tegen het andere Nederlandse duo Wesley Hurrebrink en Levy Fruenfelder. Het werd uiteindelijk 4-1 voor Maikel en Justin, waarmee zij hun Europese Koppel titel prolongeerden. Gezamenlijk wisten Justin, Maikel, Levy en Wesley ook in het Team Event goud te winnen door Duitsland te verslaan met 9-4. Door deze geweldige prestaties wisten zij ook het overall klassement in 2016 te winnen. Al met al was het dus een zeer succesvol Europees Kampioenschap in Hongarije voor de Nederlandse jongens.

De 16-jarige Levy Frauenfelder uit Oss (RDB) was er vorig jaar dus ook al bij en is inmiddels een bekend gezicht op de nationale en internationale dartsevenementen. Hij heeft al vele mooie toernooien op zijn naam geschreven en zal alles op alles zetten om dit rijtje aan te vullen met een Europese titel. Wessel Nijman uit Uitgeest (DVK) en Marvin van Velzen uit Maasdijk (DSWN) maken beiden hun debuut op het EK. Deze heren staan eerste en tweede op de WDF wereldranglijst en hebben de afgelopen jaren veel gewonnen. We kunnen dus opnieuw spreken van een ijzersterk team!

Loting:
Het Nederlandse koppel Justin van Tergouw en Marvin van Velzen zitten in een poule met Williams/Smoldon uit Wales, Kay/Cole uit Engeland, Jungwirth/Nalis uit Oostenrijk en Douglas/Gallazzi uit Schotland. Het ander Nederlands duo bestaande uit Wessel Nijman en Levy Frauenfelder mogen aantreden tegen Vonrufs/Mujanovic uit Tsjechië, Johansen/Larsen uit Denemarken, Mertala/Tampio uit Finland en Girvan/Nicoll uit Schotland. In het teamtoernooi moeten de Nederlandse jongens het gaan opnemen tegen Duitsland, Hongarije en Zwitserland.

Meer informatie:
Wij wensen de Nederlandse jongens heel veel succes tijdens het EK in Zweden. Uiteraard zal de NDB dagelijks verslag doen van het EK, blijf ons dus volgen op Twitter en Facebook. Meer informatie over het EK Jeugd kunt u hier vinden.

Tekst: Nederlandse Darts Bond

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: