Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

Eindsprint de Zijl komt te laat tegen koploper het Ravijn, Joor met rood eruit

Niels_Joor_DeZijl_Coach_2016

De Zijl heren speelden afgelopen middag de 2e wedstrijd in 2 dagen in de landelijke eredivisie, gisteren verloren de mannen van de Zijl in Barendrecht van ZPB H&L Productions met 11-9, vandaag kwamen de mannen van de Zijl al snel op een 6-1 achterstand, maar ze wisten zich terug te vechten in de wedstrijd. 

In de 1e periode zijn het Lars en Rob Gottemaker die namens het Ravijn de score openen, en hiermee ook de tussenstand bepalen in die 1e periode, in de 2e periode weet Omar Qachach namens de Zijl de 2-1 op het scorebord te brengen, Coach Niels Joor van de Zijl ontvangt een gele kaart en moet dus vanaf nu ook op gaan letten, vervolgens scoren Lars Gottemaker, Laurens-Jan Schothans namens het Ravijn en sluiten we de 2e periode af met een 4-1 voorsprong voor Het Ravijn.

In de 3e periode loopt het thuisteam verder uit naar een 7-1 voorsprong via Sander Veltkamp (2x) en Bas ten Brake, het wordt coach Niels Joor allemaal iet te veel en hij mag dan ook met een rode kaart het zwembad verlaten, De Zijl moet dus verder zonder hoofdcoach Niels Joor, vervolgens weet Jasper Haasnoot in het einde van de 3e periode nog de 2-7 op het scorebord te zetten.

En wat er dan gebeurd, het lijkt wel of het Ravijn achterover leunt, via Rob Gottemaker komen ze nog op 8-2, vervolgens weet Dino van Vendeloo de 8-3 op het scorebord te zetten, Harm van der Velde zet het thuisteam op 9-3, vervolgens maakt Tom Nederend er 9-4 van, Sander Veltkamp scoort de 10-4, en dan zet de Zijl een eindsprint in via o.a. Omar Qachach, Jasper Haasnoot (2x) komt de Zijl terug naar 10-8, maar het blijkt uiteindelijk te laat, via Sjoerd Kraaijenhof komt het Ravijn op 11-8, en de Zijl heeft dan het slotakkoord via Menno Dalmijn komt de eindstand van 11-9 op het scorebord.

De Zijl heeft absoluut veerkracht getoond, maar voor deze wedstrijd was het net te laat.

In de heren eredivisie hebben Het Ravijn, UZSC, ZPB H&L Productions,  en GZC Donk zich inmiddels geplaatst voor de play-offs, de Zijl is er ook dichtbij maar heeft nog een paar puntjes nodig.
na de twee nederlagen van afgelopen weekend vinden we de Zijl terug op de 5e plaats in de eredivisie.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: