Eerste puntverlies ZVL-BAM

ZVL-Bam_Britt_van_Dam_2016

Even leek het erop dat de dames van ZVL-BAM een perfect seizoen zouden draaien. Veel ploegen hebben het al geprobeerd, veel waren er dichtbij, maar tot nog toe wist nog geen enkele ploeg een punt van de Leidse formatie af te snoepen. Na het OKT, waarin de Nederlandse dames twee keer gelijk speelden en uiteindelijk net niet de Olympische spelen wisten te halen, begon de eredivisie weer in Nederland.

Had ZVL-BAM zich te veel gespiegeld aan het Nederlandse keurkorps? In Barendrecht, waar de nummer 6 uit de eredivisie de nummer 1 ontving, begon ZVL slecht aan de wedstrijd.
Mogelijk werd de tegenstander onderschat, maar de thuisploeg wist snel uit te lopen naar een 6-2 voorsprong voordat de Leidse dames vat kregen op de wedstrijd. Er werd hard geknokt waardoor de achterstand toch nog werd omgebogen naar een 9-7 voorsprong, mede door een sterke derde periode die werd gewonnen met 5-1.

Helaas voor onze Leidse keurkorps konden ze deze inspanning niet doorzetten en toonde de thuisploeg veel veerkracht. Op twee minuten voor het einde werd nog de 10-10 op het scorebord te gebracht. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te blijven en dit gaf het eerste puntverlies van ZVL-BAM in dit seizoen. Het zeer goede seizoen zal dus geen “perfect” seizoen worden.
Toch blijft het Leidse keurkorps van Coach Tim van der Meer, die dit weekend door verplichtingen met De Zijl Zwemsport in het buitenland verbleef, de fiere koploper in de eredivisie. De nummer 2, UZSC, liet ook onverwachts punten liggen tegen Polar Bears (5-10) waar de rest van de ploegen al op ruime afstand volgen van deze twee toppers in de eredivisie.

Kort na de wedstrijd liet Iefke van Belkum ons het volgende weten over de wedstrijd ”Slechte start waardoor we 6-2 achter kwamen en uiteindelijk goed terug gevochten in de wedstrijd. Aan het eind wat slordig en daar maakte een gretig ZPB graag gebruik van en was de einduitslag 10-10”

ZVL-BAM -ZPB Eindstand 10-10
(2-2, 2-4, 5-1, 1-3)
Doelpunten: Iefke van Belkum 3, Marianne de Groot 2, Brigitte Sleeking, Marloes Cabout, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn, Britt van Dam elk 1

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: