Dutch Basketball League start op 8 oktober

De start van het nieuwe seizoen van de Dutch Basketball League staat in principe gepland voor het weekend van 8 oktober. In het voorlopige programma wordt uitgegaan van acht ploegen. Vier volledige speelronden vinden op doordeweekse dagen plaats.

In hoeverre de eerste wedstrijden ook daadwerkelijk op zaterdag 8 oktober afgewerkt gaan worden, is nog niet met zekerheid te zeggen. Er is immers sprake van een voorlopig competitieprogramma. Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van de zalen.

In de afgelopen seizoenen zorgde de beschikbaarheid van zalen en het spelen van Europese wedstrijden voor de nodige verschuivingen. Zo vond het duel tussen Donar en BSW al op 6 oktober plaats, terwijl de openingsronde voor acht ploegen pas in het weekend van 10 oktober afgewerkt werd.

Ook de wensen van Ziggo Sport met betrekking tot het live uitzenden van wedstrijden op donderdagavond kunnen voor afwijkingen in het voorlopige competitieprogramma zorgen.

Op de eerste speeldag gaat Zorg en Zekerheid Leiden net als afgelopen seizoen op bezoek bij Challenge Sports Rotterdam. Landstede Basketbal ontvangt in eigen huis Apollo Amsterdam. Het Limburgse BSW mag de reis naar Friesland ondernemen om het seizoen tegen Aris Leeuwarden te openen. In de Maaspoort neemt Den Bosch het op tegen Donar.

Bron/tekst: Website Eredivisie Basketball Nederland

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: