Dit weekend o.a. De Zijl, ZVL-BAM, Scylla en ZZ Leiden

Het weekend staat weer voor de deur en dus zijn er weer de nodige sportwedstrijden, we beginnen bij het basketball ZZ Leiden neemt het vanavond in de eigen vijf meihal op tegen de toppers van Donar uit Groningen, het belooft een spannende partij te worden met als inzet de 2e plaats in de eindranking, een belangrijke positie met oog op de play-offs. Zaterdag speelt ZZ Leiden de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en dan gaan ze op visite bij BSW in Weert.

De tafeltennis heren van Scylla wisten afgelopen zondag de 2e wedstrijd in een best of 3 in de play-down te winnen van Klimaatgroep Stars met 3-1 nadat de eerste wedstrijd met 3-0 verloren ging. Aankomende zondag gaat de beslissing vallen (wederom in het Scylla Tafeltenniscentrum), weten de Scylla heren te winnen dan spelen ze ook volgend seizoen weer in de eredivisie, verliezen ze deze wedstrijd dan spelen ze nog één wedstrijd op neutraal terrein tegen de verliezer van de andere halve finale (playdown) om directe degradatie naar de 1e divisie te voorkomen. De verliezer van deze wedstrijd degradeert direct naar de 1e divisie, de winnaar speelt tegen de nummer twee van de promotiepoule 1ste divisie om een plek in de eredivisie.

De dames van Scylla hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs met 0-3 verloren van de huidige landskampioen Dozy Den Helder, er moet zondag dus gewonnen worden in Den Helder willen de Leidse dames nog uitzicht houden op de finale.

En dan nog het waterpolo, de heren van de Zijl spelen dit weekend twee wedstrijden, vrijdagavond gaan ze op visite bij de Polar Bears en dat is de nummer 7 van heren eredivisie, zaterdag spelen de heren van de Zijl weer een uitwedstrijd, dan gaan ze op visite bij Schuurman BZC. Willen de mannen van de Zijl nog iets veranderen aan de huidige 5e plek op de ranglijst dan zal er ieder geval gewonnen moeten worden dit weekend.

En dan nog de dames van ZVL-BAM zij komen dit weekend één keer in actie, zij gaan zaterdag op visite bij ENC in Arnhem, eerder dit seizoen wonnen de meiden van Tim v/d Meer met 14-7, de eerste plek in de reguliere competitie is al binnen, dus een mooie gelegenheid voor Tim v/d Meer om wat jonge meiden speeltijd te geven.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: