De Zijl Zwemsport verrast koploper UZSC uit Utrecht (Inclusief FastMovie)

De heren van de Zijl Zwemsport hebben in de waterpolo eredivisie voor een stunt gezorgd door de koploper UZSC uit Utrecht met 9-5 te verslaan. De mannen van coach Ron v/d Harst en vandaag geassisteerd door Jacob Spijker begonnen voorzichtig aan de wedstrijd keken de kat even uit de boom, en dat leek bijna mis te gaan toen de bezoekers uit Utrecht in de 2e periode na een 1-1 stand in de 1e periode doorliepen naar een 1-3 voorsprong, maar het fysieke spel van de Leidse ploeg hielt de boel overeind en via Roeland Spijker en Bart Turk kwamen we terug naar een 3-3 stand.

Vervolgens nam Dino van Vendeloo zijn team aan de hand en zetten de Leidse ploeg voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong (4-3) en hij ging door voor de Leidenaren want hij zorgde ook voor de 5-3 en de 6-3 en toen leek het verzet van UZSC al een beetje gebroken en konden ze via Roeland Spijker en Tom Nederend verder uitlopen naar 8-4 voorsprong, vervolgens deed UZSC nog wat terug via Benjamin Hoepelman, maar het slotakkoord kwam op naam van Jasper Haasnoot hij zorgde deze wedstrijd zou gaan eindigen in een 9-5 overwinning voor de Zijl Zwemsport.

Tom Nederend liet ons achteraf weten erg blij te zijn met deze overwinning. “We hebben in de winterstop flink door getraind onder Jacob Spijker (Ron v/d Harst was met vakantie) en dan merk je toch dat je sterk uit de onderbreking van de competitie komt. Het was vandaag een fysieke wedstrijd en we hebben laten zien dat we klaar zijn voor het tweeluik in de halve finale van de beker, want die willen we toch wel heel erg graag winnen!” In de halve finale van de beker is ook UZSC de tegenstander van de Leidenaren.

Bekijk hieronder de FastMovie gemaakt tijdens De Zijl Zwemsport vs UZSC

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: