Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

De Zijl Zwemsport plaatst zich voor de halve finale van de KNZB Beker

De mannen van De Zijl hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. In het eigen zwembad werd ZPB uit Barendrecht met 10-6 verslagen en dat was ruim voldoende na het gelijke spel (11-11) van vrijdag in de eerste (uit)wedstrijd.

In de eerste helft was het spannend. Via Tom Nederland op 6 seconden van het einde was er een krappe voorsprong na het eerste kwart: 3-2. Die was er bij de rust nog steeds. Via een strafworp van Sebastiaan Goed werd het vlak voor de onderbreking 5-4.

In het derde kwart waren de doelpunten duur. Alleen Roeland Spijker vond een keer het net: 6-4.

In de laatste periode werd de spanning snel gebroken. Tom Nederend en Jasper Haasnoot scoorden voor de Leidse ploeg, die daarna de 8-4 voorsprong keurig verdedigde. Beide ploegen scoorden in de slotfase nog twee keer, waardoor het verschil van vier doelpunten op het scorebord bleef staan.

Vrijdagavond, in het Inge de Bruinbad van Barendrecht, nam De Zijl in de eerste periode een voorsprong, maar kon die niet vasthouden in de wedstrijd, die grotendeels in evenwicht was.

ZPB H&L Productions – De Zijl Zwemsport 11-11
Periodestanden: 1-3, 5-3, 2-3, 3-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Sebastiaan Goed 2, Menno Dalmijn 2, Dino van Vendeloo, Bart Turk en Omar Qachach.

De Zijl Zwemsport – ZPB H&L Productions 10-6
Periodestanden: 3-2, 2-2, 1-0, 4-2

Tekst: TopsportLeiden.nl

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: