De Zijl Zwemsport en ZVL-Hawabo winnen overtuigend

Het is een zware periode waar de spelers en speelsters van De Zijl en ZVL-Hawabo op het moment doorheen gaan. Clubman en voorzitter Albert Spijker overleed afgelopen week, maar de wens van de familie Spijker was dat alle wedstrijden gewoon door moesten gaan, wel werd er bij alle wedstrijden van de Zijl Zwemsport en ZVL een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Albert.

De Zijl Zwemsport gaf nog meer power dan normaal en dat was vervelend voor de tegenstander in ZVVS want na vier periodes van acht minuten stond er uiteindelijk een 8-23 uitslag op het scorebord. En dat is gezien het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen dan ook meer dan terecht.

ZVL-Hawabo wint op lastige avond

ZVL-Hawabo heeft zaterdagavond met 7-18 gewonnen van ZPB in Barendrecht. Ondanks de grote overwinning had de Leidse ploeg toch een lastige avond en dat had alles te maken met het overlijden van voorzitter Albert Spijker afgelopen woensdagavond.

Het was even slikken toen aanvoerster Marianne de Groot het woord nam voorafgaand aan de wedstrijd. Zij vertelde wat Albert Spijker voor de ploeg betekent had de afgelopen jaren. En hoe Albert zei dat hij veel kracht kreeg als de aanvoerster weer een prijs langs bracht in het ziekenhuis de laatste maanden.

Ondanks zijn heftige en oneerlijke strijd tegen acute leukemie bleef Albert betrokken en groot fan van de ploeg. Hij mailde, twitterde en volgde alles. Tot op het laatste moment. Op de mooie woorden van De Groot volgde een indrukwekkende minuut stilte, waarin niet iedereen het droog hield.

Daarna was het weer ‘gewoon’ tijd voor waterpolo, precies zoals Albert en zijn familie het wilden. ZVL-Hawabo opende sterk met direct een 3-7 voorsprong. In het middenstuk haperde de Leidse machine iets, maar het slotstuk (0-6) zorgde voor een ruime 7-18 overwinning.

Albert Spijker wordt op woensdag 2 november om 11.30 uur herdacht in de Hooglandse Kerk in Leiden. Deze dienst is openbaar. Aansluitend neemt de familie in besloten kring afscheid van hem.

Statistieke beide wedstrijden (afkomstig van Waterpolo.nl)

ZVVS – De Zijl Zwemsport: 8-23
Periodestanden: 2-6, 3-7, 1-4, 2-6
Doelpunten ZVVS: Dennis Verspoor 3, Bart Legierse 2, Maurice Verloop 2 en Bob Hillen.
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 5, Roeland Spijker 4, Stan van Ruiten 4, Bart Turk 3, Thijs Versluis 2, Mark Visser 2, Dino Vendeloo, Tom Nederend en Jesper Haasnoot.
Scheidsrechters: Van der Molen en Rikkers

ZPB H&L Productions – ZVL-Hawabo: 7-18
Periodestanden: 3-7, 3-2, 1-3, 0-6
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 3, Brigitte Sleeking 3, Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 2, Kitty Lynn Joustra 2, Danique Gras en Brenda Weber.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: