Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

De Zijl wint eenvoudig, ZVL-BAM heeft het lastig

De ploegen uit Leiden draaien dit jaar goed mee in de eredivisie. ZVL-BAM wist haar ongeslagen status te behouden en De Zijl moet op de tweede plaats alleen nog GZC Donk naast zich dulden.

In de aanloop naar de bekerfinale van 6 maart hadden de dames van ZVL-BAM het lastig bij Polar Bears in Ede. De thuisploeg begon brutaal tegen de ongeslagen koploper in de eredivisie en wist in de beginperiode zelfs op voorsprong te komen. ZVL-BAM wist echter snel orde op zaken te stellen en sloot de eerste periode winnend af met een 3-5 voorsprong.

De Beren uit Ede gaven zich echter niet snel gewonnen. Elk gat dat ZVL wist te slaan werd al snel weer gedicht. Halverwege de derde periode stond er dus ook nog een 9-9 gelijkspel op het bord. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg echter geen kans meer. Met een 9-14 overwinning kan de ploeg van Tim van der Meer zich nu gaan opmaken voor de bekerfinale van 6 maart in Den Haag.

De heren van de Zijl hadden op papier een redelijk eenvoudige wedstrijd als nummer 2 tegen de nummer 9 ZPC Amersfoort. In de laatste wedstrijden liet de ploeg van Niels Joor al zien over een ijzersterke verdediging te beschikken en ook dit weekend was dat weer een goede basis. Met en goed keepende Yosri Rashwan wisten de bezoekers in de eerste twee periodes slechts 1 maal het doel te vinden. Dit was dan ook de basis voor de 8e overwinning op rij voor de heren.

In het festijn wist ook Stan van Ruiten zijn eerste twee eredivisie doelpunten mee te pakken, om zo de bezoekers uit de keistad met 13-4 weer naar huis te sturen.

GZC Donk wist in een rechtstreeks duel de andere nummer 2, UZSC van zich af te schudden. Hiermee staan de Goudse heren in punten nog steeds gelijk met de Zijl op een tweede plaats.

Polar Bears – ZVL-BAM 9-14
Periodestanden: 3-5, 3-2, 3-4, 0-3
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marloes Cabout 3, Malissa van Rijn 3, Marianne de Groot 3, Britt van Dam

De Zijl Zwemsport – ZPC Amersfoort 13-4
Periodestanden: 2-0, 4-1, 2-1, 5-2
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Stan van Ruiten 2, Dino van Vendeloo 2, Jasper Haasnoot 2, Niek van Gent, Sebastiaan Goed, Daan Heiden en Menno Dalmijn

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: