Check onze facebook pagina voor meer actuele nieuwsberichten.

Champions League: Tweede verlies voor AZC Moscow (inclusief samenvatting en interviews)

ARTIKEL DOOR Waterpolo.nl
AZC Moscow is er niet in geslaagd om Jadran Carine uit Montenegro pootje te lichten. In zwembad Aquarijn in Alphen aan den Rijn versloegen de Montenegrijnen de trotse thuisclub met 7-14. AZC, verliezend finalist van 1983, bereikte het hoofdtoernooi middels een wildcard. Jadran won in de voorrondes zeven van de acht kwalificatiewedstrijden.

Het ging lang gelijk op tussen de ploegen die beide in 1926 opgericht werden. AZC kon tot halverwege het tweede kwart goed meekomen. 2-4. Dat was mede te danken aan de prima keepende Milos Urosevic. Daarna maakten het razendsnelle Jadran een aantal contra’s waar AZC geen antwoord op had. Jadran liep vervolgens uit naar 4-10 eind derde periode. AZC richtte zich nog één keer op en kwam gedurende het laatste bedrijf nog tot 6-11. Het slotakkoord was voor de gasten die de einduitslag op 7-14 brachten.

AZC coach Ron van der Wild moest het doen zonder zijn assistent Nemanja Stevanovic die vanwege visum perikelen in Servië was. “Vooraf hadden we ons als doel gesteld om onze huid zo duur mogelijk verkopen, het publiek te amuseren en zelf te genieten. Dat is volgens mij aardig gelukt. Je ziet dat zij meer trainingsuren maken dan wij. Alles gaat net wat sneller, kunnen makkelijker doorwisselen en onze foutjes worden keihard afgestraft. We leren veel van deze wedstrijden. Het is voor ons het eerste seizoen dat we op dit niveau spelen. Als we die snelle tegenaanvallen meer tegen kunnen houden en zelf meer scoren uit overtalsituaties maken we stappen.”

Het is voor AZC het tweede verlies in de Champions League. Twee weken geleden werd het openingsduel met liefst 19-1 verloren van grootmacht Pro Recco. De uitslag van vanavond was een stuk dragelijker. In poule B bezit AZC op dit moment de achtste plek. De eerste vier gaan door naar de Final Eight.

Dinsdag 28 november speelt AZC het volgende Champions League duel uit in het Spaanse Barcelona tegen Sabadell.

Woensdag 8 november
AZC Moscow – Jadran Carine (MNE) 7-14
Periodestanden: 2-3, 0-2, 2-5, 3-4.
Doelpuntenmakers AZC: Milos Filipovic 3 (foto boven), Filip Coric, Tim de Mey, Petar Ivosevic.
Doelpuntenmakers Jadran Carine: Aleksa Ukropina 5, Daniil Merkulo 5, Dimitrije Krijestorac, Filip Gardasevic, Duro Radovic, Marko Petkovic.

Eerdere resultaten AZC in groep B

Woensdag 25 oktober
Pro Recco – AZC Moscow 19-1

STAND GROEP A

STAND GROEP B

Resterend thuisprogramma

•    9 december: AZC Moscow – Spandau Berlin (GER)
•    20 december: AZC Moscow – Szolnoki VK (HUN)
•    24 januari: AZC Moscow – Steaua Bucharest (ROU)
•    28 februari: AZC Moscow – ZF Eger (HUN)
•    18 april: AZC Moscow – CN Sabedell (ESP)
•    9 mei: AZC Moscow – Pro Recco (ITA)

De wedstrijden beginnen steeds om 20:30 uur in Zwembad AquaRijn.

Kaartjes voor thuiswedstrijden zijn te koop via AZC ticketshop.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: