A.s. zaterdag 14 januari: Topper in de korfbal overgangsklasse tussen Pernix en Nieuwerkerk

De Leidse korfballers van Pernix zijn tot op heden nog ongeslagen in de overgangsklasse en a.s. zaterdag 14 januari komt Nieuwerkerk op visite in sporthal de Zijl in Leiden, zij staan op twee punten achterstand  en dus belooft dit een echte kraker te worden. Nieuwerkerk schreef een voorbeschouwing op deze wedstrijd en die is hieronder terug te lezen. 

Deze week geen volledige vooruitblik (kwestie van tijd), maar alle focus op DE wedstrijd van het weekend. Ons vlaggenschip speelt de absolute kraker tegen Pernix in Leiden. De ongeslagen koploper ontvangt de enige concurrent in de Overgangsklasse. Een topper, waarbij veel op het spel staat: promotie naar de Hoofdklasse! We roepen al onze leden dan ook op om zaterdagavond naar Leiden af te reizen en de ploeg te steunen!

In de vooruitblik op de zaalcompetitie werd al duidelijk dat de strijd om het kampioenschap waarschijnlijk tussen Pernix en Nieuwerkerk zou gaan. Maar niemand had op dat moment verwacht dat het verschil tussen deze twee ploegen en de rest van de poule zo groot zou zijn. Ook had niemand op dat moment verwacht dat Pernix zo sterk zou zijn!

In speelronde 1 werd dat wel duidelijk. Pernix was oppermachtig in De Kleine Vink en won met 21-32 (!) van Nieuwerkerk. Een bizarre uitslag van een ontketend Pernix en een zwak Nieuwerkerk. Pernix bleef imponeren. De zes wedstrijden die volgden werden allemaal omgezet in winst. De ene nog indrukwekkender dan de andere. 21-33 uit bij GKV, 22-34 uit bij Tilburg. Vooral het scorend vermogen van de ploeg van coach Den Dekker valt op. Al vijf keer ging Pernix over de 30 goals heen. En in die andere twee wedstrijden haalde het team de 25. Het maakt Pernix de best scorende ploeg van korfballend Nederland en daar zijn ze terecht elke week weer trots op.

Toch had Pernix het een aantal keer ook wat lastig. De ploeg speelde drie thuiswedstrijden in de eigen Zijlhal en die waren minder indrukwekkend dan de uitwedstrijden. Tegen Tjoba en Rust Roest (afgelopen weekend) werd het bijvoorbeeld “slechts” 25-23. En ook uit bij Achilles was er bijna puntverlies voor de Leidse formatie (30-31). Kortom, het is niet zo dat Pernix elke week op zijn gemakkie de punten binnenhaalt.

Nieuwerkerk kwam de klap van speelronde 1 uitstekend te boven. De zes wedstrijden die daarna kwamen werden allemaal gewonnen. Ook Nieuwerkerk scoort er op los. De laatste drie wedstrijden 26, 28 en 31 goals. Uit bij Tjoba was het gewoon erg goed wat de ploeg van coach Harland liet zien.

De belangen voor Nieuwerkerk zijn heel duidelijk. Er moet gewonnen worden zaterdag. Een verlies betekent eigenlijk al het einde van de kampioensaspiraties. Pernix zal een voorsprong van vier punten niet zo snel meer weggeven in deze poule. De spelers zullen die 12e november nog niet zijn vergeten. Revanchegevoelens voor die nederlaag zullen aanwezig zijn! Ook weet Nieuwerkerk nu nog beter waar de kracht van dit Pernix ligt. Uitstekende dames, maar ook makkelijk scorende heren en een enorm fysiek. Nieuwerkerk liet zich thuis afbluffen door de Leidenaren. Dit keer moet Nieuwerkerk daar de juiste spirit tegenover zetten!

Tekst: http://www.ckvnieuwerkerk.nl/

Vanaf de Zijlijn.nl © 2017
%d bloggers liken dit: