10 vragen aan… Jessey Voorn (nieuwe speler ZZ Leiden)

Jessey Voorn is de nieuwste aanwinst van ZZ Leiden. De Amsterdammer debuteerde al op zijn zeventiende in de Dutch Basketball League. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst stapte Voorn over naar Donar. In het seizoen 2014/2015 speelde de 15-voudig international voor de Canarias Basketball Academy in Spanje, om aan het begin van afgelopen seizoen onderdak te vinden bij Landstede Basketbal. En nu is hij één van de de nieuwe toppers bij ZZ Leiden. Wij stellen hem graag even aan u voor met 10 vragen aan…

Beste Nederlandse basketbal speler
Worthy de Jong is verleden jaar naar mijn mening terecht MVP geworden van de competitie. Ik hield van de uitdaging om tegen hem te spelen, het is een winnaar en de match ups die ik tegen hem had waren altijd goed.

Beste buitenlandse basketbal speler?
Mijn absolute voorbeeld is Kobe Bryant. Nu hij gestopt is, geeft hij voor mij het stokje over aan Russell Westbrook.

Hoe kan basketbal in Nederland aantrekkelijker gemaakt worden?
Door promotie. De sport wordt niet goed genoeg gepromoot. Dat de wedstrijden nu op Ziggo sport te zijn helpt zeker, maar dat is niet genoeg. Clubs moeten hun best doen mensen aan te trekken van buitenaf, zo groeit de aandacht voor basketbal.

Favoriete sport na basketbal?
Tennis. Ik kan er uren naar kijken en Boksen, ik ben er mee opgegroeid mede door mijn vader. Hij is een oud kampioen bokser.

Beste sporter aller tijden?
Muhammad Ali.

Algemeen of persoonlijk sporthoogtepunt
Europees kampioen met NL Team u-20, 2malig kampioen van nederland.

Idool/inspiratiebron?
Muhammad Ali inspireert mij heel erg tot de dag van vandaag. Ik kan niet genoeg krijgen van zijn documentaires en oude gevechten. Hij was een peoples champion, op alle vlakken een kampioen.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Kobe Bryant

Je grootste kwaliteit?
Ik wil winnen ten koste van wat het kost.

Wat is je levensmotto?
Maintain focus to achieve goals, sky is not our limit because we belong among stars. Adapt like a shadow respond like an echo.

Vanaf de Zijlijn.nl © 2018
%d bloggers liken dit: